sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Toinen kankaanpainotyö

Toisella kankaanpainokurssilla perehdyimme valotukseen. Eli teimme seulaan valottamalla kuvion, jota painoimme. Pakollinen painomäärä oli painaa metrikangasta vähintään yksi metri, niin että koko kangaspinta on kuvioitu. Tehtävän nimi oli "punaista punaiselle", joka jo kertoo, että valitsimme joko punaisen puuvilla- tai pellavakankaan, jolle painoimme punaisella värillä.
Lisäksi painetusta kankaasta oli tehtävänä valmistaa 3 kappaletta tonttulakkeja. Lopulla kankaasta sai tehdä jotain muuta, jos halusi. Lisäksi sai ja piti painaa eri kankaille eri väreillä, kokeilla värien sekoittamista ja miten kangas vaikuttaa painamiseen vrt. puuvilla - pellava.
Itse tein koko punaista punaiselle -kankaastani tonttulakkeja, lisäksi kokeilin painaa kahdelle eri harmaalle kankaalle sekä "pellavan väriselle pellavalle". Plus painoin vielä tiskirätteihin samaa kuviota.

Kuva metrikankaastani.

Tässä tuleva kaitaliinakangas ja tiskirättikokeiluja. Punaisella värillä painaessa huomaa, että pitää olla tarkkana, että painaa väriä tasaisesti joka paikkaan.


Valmiit tonttulakkini. Yläsetissä kahdessa lakissa on askartelunauhaa, yksi on paljas. Alasetissä kaikissa lakeissa on pellavanauhaa. Kulkuset ovat joka lakissa hopeiset.



Koululla on avoimet ovet ja myyjäiset 15.12.2012 klo: 9.00 - 15.00. Siellä on myynnissä nämä tonttulakkini, samoin kuin luokkatovereideni lakit. Ja tietysti paljon paljon muuta eri aloilta! Näytöksiä on kehräämisestä, taonnasta yms. ja kangaspuilla pääsee kutomaan kävijöiden yhteistä räsymattoa!
Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti