Minä valitsin kankaanpainannan, koska pidän siitä ja mietinnässä on ehkä jopa lopputyö jossa käytän osana kankaanpainantaa... Nämä suunnitelmathan toki voi vielä matkan varrella muuttua :)
Kurssit kestävät kaksi viikkoa. Ensimmäisellä viikolla me kankaanpainajat harjoittelimme eri tekniikoita ja valitsimme niistä mieluisimman tai mieluisimmat ja teimme niistä sitten toisella viikolla tuotteet. Tuotteet mieluiten tehtiin alusta asti itse.
Kurssilaisten töitä laitettiin esille yläkertaan, lähelle kankaanpainoluokkaa.
Opimme uusia tekniikoita ja käytimme uusia painopastoja ja materiaaleja.
Uusia painotapoja oli mm. foliopainanta, nukkapainatus, heijastinkalvon käyttö, Ki-Sign lämpösiirtofoliot ja Lumilux -pulveri. Lumilux -pulveri hohtaa pimeässä. Opimme myös marmorointia ja etsausta. Etsauksessa värjätyltä kankaalta poistetaan väri halutulta alueelta.
Kurssilla myös tutustuttiin painantaan eri materiaaleille, itse painoin mm. silkin tyyppiselle kankaalle nukkapainatuksella (näkyy yllä olevassa kuvassa kehystettynä, kuvassa ompelutarvikkeita), kuten myös kartongille sekä paksulle askarteluhuovalle normaalilla painopastalla ja liitin mukaan lämpösiirtofoliota.
Tässä askarteluhuovalle kokeilemani kuvio. Hakaneula jäi hieman suttuiseksi.
Kokeilin kaikkia eri tapoja (paitsi nahalle painamista), mutta varsinaisiin tuotteisiin käytin nukkapainatusta ja Ki-Sign -folioita.
Ja koristetyynyn päälinen, joka on läppäversio, eli tyynyssä ei ole vetoketjua tai nappikiinnitystä.
Ki-Sign -lämpösiirtofoliot ovat todella hauska ja näppärä tapa koristella vaikka koristetyynyjä, t-paitoja, huppareita, farkkuja... Foliota voi käyttää myös vaatteeseen tulleen reiän paikkaamiseen.
Ki-Sign myös kestää 40 asteen konepesun nurinpäin käännettynä, mutta ei kuivausrumpua.
Foliot soveltuvat luonnonmateriaalien (mm. puuvilla, pellava, viskoosi ja kartonki) sekä muiden lämpöä kestävien materiaalien koristeluun.
1. Leikkaa haluamasi kuva
2. säädä silitysrauta kahdelle pisteelle (150 astetta)
3. aseta folio kankaalle oikein päin, eli muovikalvo ylöspäin.
4. silitä 20-30 sekuntia kuvion päällä liikuttamatta rautaa. Tarkista että folio on kiinnittynyt joka puolelta, jos ei ole, silitä lisää. Pidä varmuuden vuoksi raudan ja folion välissä leivinpaperia tai ohutta kangasta, jos vahingossa laitatkin kuvion väärinpäin, ettei se jää rautaan kiinni.
5. silityksen jälkeen irrota muovikalvo.
6. voit silittää kuvion (kuviot) muovikalvon kanssa tai ilman. Jos kiinnität kalvon ilman, käytä raudan ja folion välissä leivinpaperia. Jos laitat monta kuviota hieman päällekäin, ota kalvot pois ja asettele kuviot kankaalle haluamallasi tavalla ja silitä leivinpaperin kanssa.
Ki-Sign folioita saa mm. askartelukaupoista :) Sitten vain kokeilemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti